Vrijwilliger

Vrijwilliger


Ervaar hoe het voelt pijn-reductie te hebben of pijnvrij te zijn.
 
Wanneer nieuwe Practitioners getraind worden in de OldPain2Go® methodiek werken zij meestal aan het eind van de training met een vrijwilliger onder supervisie van de trainer. Wij bieden deze mogelijkheid gratis aan voor vrijwilligers met chronische pijn.
De vrijwilliger ervaart hoe het is pijn-vrij te zijn of sterk gereduceerde pijn te voelen en de zojuist opgeleide  practitioner krijgt de kans zijn nieuwe vaardigheden uit te voeren. Het is op die manier een voordeel voor beiden. 
Het is ook mogelijk dat de trainer met een vrijwilliger aan het begin van de training een demonstratie doet ten behoeve van de deelnemers aan de opleiding. De trainer zal vooraf beoordelen in welke categorie u het best past. (Er is momenteel een wachtlijst met vrijwilligers, als u niet wilt wachten kunt u een reguliere afspraak maken voor een intake gesprek & vervolg sessie in de praktijk.)
Om vrijwilliger te worden moet u gediagnostiseerd zijn door een arts of ander medisch zorgverlener die pijnmedicatie of een andere vorm van pijnreductie heeft voorgesteld of voorgeschreven nadát u bent onderzocht en/of behandeld voor uw aandoening.
 
Er zijn twee soorten pijnen:
 1. Simpele pijn: zoals artritis, rugpijn, oude letsel pijn. Hieraan wordt gewerkt door de nieuw opgeleide practitioner of door de trainer aan het begin van een trainingsdag.
2. Meer complexe pijnen die o.a. fibromyalgie omvatten. Deze worden soms behandeld door de trainer ter demonstratie ten behoeve van de deelnemers aan de opleiding. De geschiktheid en acceptatie is o.a. afhankelijk van geschatte tijd nodig voor de sessie én de uitdrukkelijke toezegging dat de vrijwilliger zich herkent in de persoon die omschreven wordt op de fibromyalgie pagina. 
 
Vrijwilligers worden vooraf beoordeeld door de trainer om te bepalen of zij geschikt zijn om door een nieuw opgeleide practitioner begeleidt te worden en meestal resulteert dat in volledig pijnvrij zijn. De beoordeling daarvan kan álleen worden gedaan door met de trainer te praten, u moet vooraf telefonisch uw pijnproblemen bespreken. Schriftelijke verzoeken zijn geen geschikte manier om u te beoordelen.
 
Wat te verwachten als vrijwilliger:
U komt aan het begin of het einde van een trainingsdag waar gemiddeld 4 tot 10 deelnemers aan de opleiding aanwezig zijn.
Vrijwilligers moeten ongeveer 1 uur rekenen ​​voor de sessie. (ochtend sessie of einde middag sessie)
De persoon die met u werkt, heeft geen voorkennis van u of waarvoor u bent gekomen.
U wordt gevraagd een ​​korte beschrijving te geven van het pijnprobleem, het huidige niveau van pijn en wanneer de pijn is begonnen.
We werken niet áán u, alleen mét u. U werkt samen met en onder begeleiding van de practitioner/ trainer.
Er is geen fysieke manipulatie, dit is een vorm van gesprekstherapie die is gecreëerd om overeenstemming te bereiken met dat deel van uw hersenen dat pijnberichten maakt en verstuurd.
De practitioner zal uw arm of schouders licht aanraken, zij zullen dit alleen doen met uw toestemming.
U wordt begeleid om in een ontspannen staat te zijn.
Aan het einde van de sessie evalueert u zelf uw nieuwe niveau van pijn of de afwezigheid daarvan.
U krijgt daarna advies over wat u vervolgens kunt doen.
U zult níét worden geadviseerd over medicatie.
 
Deze gratis sessie is een eenmalige kennismaking om te ervaren hoeveel uw eigen brein u kan helpen pijn te verminderen
De meeste vrijwilligers vertrekken volledig pijnvrij en zijn hun oude pijn kwijt.
 
VEILIGHEID: er wordt geen enkel lichamelijk gebied ongevoelig. U kunt juist beter voelen in uw oude pijn gebied. 
U zult níét gevraagd worden om iets te kopen of verdere sessies af te nemen.
U komt hier uitsluitend om gebruik te maken van de mogelijkheid om pijn-vrij of pijn-reductie te ervaren en om met een pas opgeleide practitioner samen te werken.
 
Een ‘geloof’ dat deze methodiek werkt is níét nodig. U moet wél pijn-vrij willen zijn!.
Voor extra uitleg over de werkwijze klik hier
 
Als u door uw behandelend arts bent gediagnosticeerd én bent geadviseerd pijnverlichting/medicatie te gebruiken, kunt u, om in aanmerking te komen voor vrijwilliger, telefonisch contact opnemen met Monique Vrolijken, de trainer, op nummer 06 48 25 23 66. 
Share by: